ΚΚΕ: Ο λαός να απορρίψει τα ψέματα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 15:44
UPD:15:50
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Αποπροσανατολιστική χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη συζήτηση περί «κόντρας» της κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Περισσός, «η λεγόμενη κόντρα της κυβέρνησης με την τρόικα δεν έχει στόχο να βάλει φρένο στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να διεκδικήσει διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η συζήτηση αυτή, «συσκοτίζει το γεγονός ότι πλήθος αντιλαϊκών μέτρων έχουν ήδη συμφωνηθεί και θα τα νιώσει στο πετσί του ο λαός το επόμενο διάστημα, ενώ άλλα λεγόμενα ‘διαρθρωτικά’, όπως οι νέοι φόροι σε ακίνητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απολύσεις, οι περικοπές στο ασφαλιστικό κ.α. - ανεξάρτητα αν πάρουν τη μορφή νέου μνημονίου - είναι προ των πυλών».

«Εξίσου αποπροσανατολιστική», συνεχίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπόσχεται στο λαό καλύτερες μέρες, χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε. και την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αλλά μέσω μιας πιο ικανής διαπραγμάτευσης και ενός κουρέματος, όπως αυτό που προτείνει το ΔΝΤ, τασσόμενη με τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου που ζητάνε αλλαγή στο μοντέλο διαχείρισης».

Καλεί τέλος τον λαό «να απορρίψει τα ψέματα τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς, όπως επισημαίνει, «καμία διαπραγμάτευση από καμία κυβέρνηση – σημερινή ή αυριανή- εντός των τειχών της ΕΕ δε μπορεί να ματαιώσει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και τα μνημόνια διαρκείας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή