Champions League: Ο «γούρικος» Μαγένκο σφυρίζει τον Ολυμπιακό στη Λισαβόνα

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 14:45
UPD:15:02
EPA/BRIAN STEWART
A- A A+

Ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο είναι η επιλογή της UEFA για να διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας για την 3η ημέρα των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για τον ρέφερι ο οποίος το προσεχές Σάββατο θα είναι άρχων του αγώνα στο «ντέρμπι των ντέρμπι», την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» για την πριμέρα ντιβισιόν.

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο είναι ότι με τον Μαγένκο διαιτητή σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν έχουν ηττηθεί, μα απεναντίας μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία με ρέφερι τον 40χρονο Ίβηρα.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-2010 ο Μαγένκο διαιτήτευσε στη νίκη 1-0 επί της Σερίφ Τιρασπόλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το 0-0 με την Αλκμααρ στην Ολλανδία, για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το ότι τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν ο διαιτητής στις ισάριθμες εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ, με 3-1 τον Δεκέμβριο του 2011 και με 2-1 τον Δεκέμβριο του 2012!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις