Γ. Βασιλακόπουλος: «Αποτύχαμε παταγωδώς, φταίω»

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 12:02
UPD:12:25
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε, επίσης ότι η Ελλάδα δικαιούται την κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με διάθεση για αυτοκριτική εμφανίστηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», παραδεχόμενος την αποτυχία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας και παίρνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, ενώ άνοιξε εμμέσως θέμα τεχνικής ηγεσίας, καθώς δεν μπήκε στον κόπο να κρύψει την ενόχλησή του για τον Αντρέα Τρινκιέρι. 

«Αποτύχαμε παταγωδώς και το γεγονός ότι το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας ήταν το χαμηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας, μας αφήνει ακόμα μεγαλύτερη πίκρα. Είναι μεγάλη αποτυχία και χρεώνεται σε όλους, αλλά πρωτίστως σε μένα και στην Ομοσπονδία- στη συνέχεια στον προπονητή και τους παίκτες. Κρίμα, γιατί είχαμε εξαιρετικό υλικό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε για το αν ο Ιταλός εκλέκτορας της Εθνικής θα παραμείνει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. «Πριν από τον Φεβρουάριο, όταν ληφθεί η απόφαση για το ποιες χώρες θα πάρουν τις προσκλήσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, δεν μπορούμε να συζητάμε για θέμα προπονητή» απάντησε.

Στη συνέχεια πάντως ο Έλληνας παράγοντας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια, ου μην και δυσφορία, για την αδιαφορία του Τρινκιέρι, στην ερώτηση αν ο Ιταλός τεχνικός είναι διατεθειμένος να περιμένει ως τον Φεβρουάριο την απόφαση της ΕΟΚ: «Γιατί, έχει ενδιαφερθεί ο ίδιος να επικοινωνήσει μαζί μας και δεν το ξέρω; Νομίζω πως ασχολείται με το ρωσικό πρωτάθλημα και την ομάδα του. Άρα, μάλλον μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε, επίσης ότι η Ελλάδα δικαιούται την κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας: «Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση για το Παγκόσμιο της Ισπανίας. Πληρούμε όλα τα κριτήρια. Απλώς, η FIBA το βλέπει λίγο σαν τη ΔΟΕ και στις 24-25 Νοεμβρίου στο Μπουένος Άιρες θα βγει η τελική λίστα των χωρών που θα προκριθούν στην τελική φάση για να διεκδικήσουν τις τέσσερις προσκλήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο».

Για το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ, τέλος, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και αποκάλυψε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την αλλαγή του: «Μα ήταν απαράδεκτο από όλες τις πλευρές. Έντεκα παιχνίδια σε δεκαοκτώ ημέρες; Είναι δυνατόν; Οι παίκτες όλων των χωρών ξεζουμίστηκαν και ήδη συζητούμε τις αλλαγές». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις