Ευρωμπάσκετ: Πέμπτη θέση η Σλοβενία, στα τελικά του παγκοσμίου η Σερβία

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 23:48
A- A A+

Η Σλοβενία κατάκτησε την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ, ενώ η Σερβία με τη νίκη της επί της Ιταλίας πήρε το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντομπάσκετ του 2014.

Με ηγέτη το «συνήθη ύποπτο», Γκόραν Ντράγκιτς, που πέτυχε 19 πόντους, η εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας του τουρνουά, Σλοβενία, επιβλήθηκε με 69-63 της Ουκρανίας και κατάκτησε την 5η θέση, ενώ η ομάδα του Μάικ Φρατέλο τερμάτισε στην 6η. Αξίζει να επισημανθεί ότι το ματς ήταν μόνο γοήτρου, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στα τελικά του επερχόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ισπανίας. 

    Στο Μουντομπάσκετ και η Σερβία

Νωρίτερα, η Σερβία δε συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην Ιταλία, την οποία νίκησε με 76-64 για τις θέσεις 7-8 του Ευρωμπάσκετ. Οι «πλάβι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέλαβαν την 7η θέση στη διοργάνωση και μαζί το τελευταίο εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το καλοκαίρι του 2014.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νέναντ Κρστιτς με 17 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με νταμπλ νταμπλ (12π.-10ρ.). Από τη «σκουάντρα ατζούρα» ξεχώρισε ο Λουίτζι Ντατόμε με 19 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις