Πυρά Γ. Μπουτάρη κατά Π. Παναγιωτόπουλου για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

Χαρακτήρισε «ψεύτη» τον υπουργό Πολιτισμού
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 19:37
UPD:19:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι αν είχε ξαναδεί το θέμα το ΚΑΣ θα είχε προχωρήσει το έργο και δεν θα υπήρχαν καθυστερήσεις (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ψεύτες χαρακτήρισε τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Για τον κ. Παναγιωτόπουλο αναρωτήθηκε γιατί δεν αναπέμπει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και τον κατηγόρησε για «συστηματική άρνηση» να πράξει κάτι τέτοιο.

Για τον κ. Σιμόπουλο τόνισε ότι «προσβάλλει» τον δήμο και τους Θεσσαλονικείς όταν δηλώνει ότι υπεύθυνος για τις καθυστερήσεις των αρχαιολογικών ανασκαφών στο έργο του μετρό είναι ο δήμαρχος και σημείωσε: «Τον δήμο προσβάλλει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει. Εξάλλου τον έχω γραμμένο».

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι αν είχε ξαναδεί το θέμα το ΚΑΣ θα είχε προχωρήσει το έργο και δεν θα υπήρχαν καθυστερήσεις ενώ υποστήριξε ότι δεν ισχύει αυτό που λέει το υπουργείο Πολιτισμού, ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα στο να ξανασυζητηθεί το ζήτημα στο ΚΑΣ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή