Χαλάρωση των κανόνων χρήσης του Facebook για ανηλίκους

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 12:37
UPD:12:37
REUTERS/MICHAEL DALDER
A- A A+

Έναν περιορισμό για το ποιος μπορεί να βλέπει τις δημοσιεύσεις χρηστών ηλικίας κάτω των 18 αποφάσισε να άρει το Facebook.

Όπως ανακοινώθηκε, πλέον οι ανήλικοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη ρύθμιση η οποία υπαγόρευε ότι οι δημοσιεύσεις αυτών που δηλώνουν ηλικία κάτω των 18 θα ήταν ορατές μόνο από τους φίλους τους και τους φίλους των φίλων τους.

Σύμφωνα με το Facebook, οι έφηβοι (13-17) είναι μεταξύ των πλέον καταρτισμένων ομάδων ανθρώπων στη χρήση των social media, οπότε και επιθυμούν να ακούγεται η φωνή τους.

«Αν και μόνο ένα μικρό τμήμα των εφήβων που χρησιμοποιούν το Facebook μπορεί να επιλέξει να κάνει δημοσιεύσεις σε ευρύ κοινό, αυτή η αναβάθμιση πλέον τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν ευρύτερα, ακριβώς όπως σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα της ενεργοποίησης του «Follow», έτσι ώστε οι δημοσιεύσεις τους να είναι ορατές στα news feeds άλλων χρηστών, ακόμα και αν αυτοί δεν βρίσκονται στην friend list τους.

Όπως επισημαίνει το Facebook, οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται από μία σειρά υπενθυμίσεων και επισημάνσεων έτσι ώστε να διασφαλίζεται το ότι πριν κάνουν «ανοιχτές» δημοσιεύσεις θα έχουν την ευκαιρία να το σκεφτούν άλλη μία φορά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά στην λειτουργία private messaging του Facebook, καθώς οι ανήλικοι χρήστες θα συνεχίζουν να δέχονται μηνύματα μόνο από τους φίλους και τους φίλους των φίλων τους.

Ο «βασιλιάς» των social media βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονο ανταγωνισμό στις μικρότερες ηλικίες από μία νέα γενιά κοινωνικών δικτύων, όπως το SnapChat και το WhatsApp.

Προτεινόμενα για εσάς