Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 12:04
UPD:13:21
EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από τη ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα των Στ. Μπούκουρα, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Ηλ. Παναγιώταρου, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρυσοβ. Αλεξόπουλου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ανακοίνωσε ο Ηλ. Κασιδιάρης, απείχαν από την ψηφοφορία.

Πριν από την ψηφοφορία ορισμένοι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής πήραν τον λόγο. Ο Ηλ. Παναγιώταρος πρότεινε «αν είναι δυνατόν να έχω μόνιμη άρση ασυλίας για να μην κουράζεται το Σώμα και οι Επιτροπές» και κατηγόρησε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων πως όταν χρειάσθηκε να ρωτηθεί η Βουλή για το «σόου», όπως το χαρακτήρισε, με την σύλληψη Μιχαλολιάκου «δεν κάνατε απολύτως τίποτα». Εκτίμησε δε ότι η κοινή γνώμη και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. καταλαβαίνουν το «σκηνικό» και εγκαταλείπουν την Ν.Δ. και «προσέρχονται μαζικά» στη Χρυσή Αυγή. «Η Χρυσή Αυγή ήταν, είναι και θα παραμείνει εδώ», κατέληξε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Η άθλια σκευωρία, οι παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής έχουν αποκαλυφθεί», υποστήριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για «απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος» και ότι «εκτελούν εντολές ξένης εξουσίας της Κομισιόν και των ΗΠΑ».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε συναισθηματικό τόνο ο Π. Ηλιόπουλος ισχυρίσθηκε ότι «διώκομαι γι’ αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου. Δεν έχω διαπράξει κάτι μεμπτό». Ανάφερε ότι «υπήρξε μία αναφορά του ονόματός μου από ψευδομάρτυρα με τα στοιχεία 'μάρτυρας Ε' που είπε ότι με γνώρισε κάπου, κάποτε, σε ένα γραφείο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Π. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι σε λίγες μέρες θα γεννηθεί η κόρη του και όταν κάποτε θα τον ρωτήσει «γιατί πατέρα σε ταλαιπώρησαν» θα της απαντήσει «γιατί κάποια στιγμή θεωρήθηκε έγκλημα να αγαπάς την πατρίδα σου ανιδιοτελώς, να δίνεις το μισθό σου σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ο Στ. Μπούκουρας ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

XAGRNET
newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή