Υπέρ της άρσης ασυλίας για τους έξι της Χρυσής Αυγής η Επιτροπή της Βουλής

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 18:56
UPD:20:00
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στην Επιτροπή πήγαν μόνο οι Γ. Γερμενής (A) και Χρ. Αλεξόπουλος (Δ), οι οποίοι ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους.

A- A A+

Την άρση ασυλίας και για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα (μόνο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Πολ. Ζησιμόπουλος ψήφισε «παρών») και αφορά τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλος και Στ. Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτές αναμένεται να ασκήσουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αφορά ακόμη τους Ηλ. Παναγιώταρο, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρυσοβ. Αλεξόπουλο των οποίων άλλες υποθέσεις εκκρεμούν από το καλοκαίρι.

Στην Επιτροπή πήγαν μόνο οι Γ. Γερμενής και Χρ. Αλεξόπουλος, οι οποίοι ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους.

Ο Γ. Γερμενής είπε ότι διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις και ισχυρίσθηκε ότι θυμήθηκε που ο παππούς του «ως πρώην ΚΚΕ» την δεκαετία του 1960 έστελνε τη μητέρα του να αγοράσει τον «Ριζοσπάστη» (σ.σ. η έκδοση του «Ριζοσπάστη» είχε σταματήσει από το 1947 μέχρι την μεταπολίτευση του 1974…). Είπε ακόμη πως ούτε στον στρατό δεν έκανε ασκήσεις.

Και νέα αιτήματα για άρσεις ασυλίας

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί επίσης την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ήδη προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, και του Στάθη Μπούκουρα, για άλλη μία υπόθεση.

Τα αιτήματα θα διαβαστούν εντός της ημέρας μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, η οποία και θα κρίνει την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών.

Η άρση της ασυλίας της κ. Ζαρούλια ζητείται προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγό της Ν. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν κρατείτο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 «κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου “Geco 7,65”…».

Εάν η Βουλή άρει την ασυλία της, τότε η κ. Ζαρούλια θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της  παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί να αρθεί η ασυλία και για τον βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χ.Α. επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή