Πυρετός διαβουλεύσεων στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 06:17
UPD:09:16
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία σχετικά με το σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού κράτους και θα παρέχει προσωρινή κρατική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με γερουσιαστές οι ηγετικές ομάδες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων είναι κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας, ωστόσο υπάρχουν σημεία που πρέπει να διευθετηθούν.

Τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν προγραμματιστεί συγκλίσεις την Τετάρτη όπου θα συζητηθεί οποιαδήποτε συμφωνία κι αν επέλθει.

Συνάντηση Ομπάμα - Λου

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει σήμερα στις 2:25 μ.μ. τοπική ώρα (18.25 GMT) συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λου στο Λευκό Οίκο.

Ο Τζακ Λιου έχει είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Πέμπτη και το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών από τα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια θα δημιουργηθεί ζήτημα αθέτησης των υποχρεώσεων του αμερικανικού χρέους.

Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι η απειλή της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch είναι μια υπενθύμιση προς το Κογκρέσο ότι η χώρα βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να αθετήσει τις υποχρεώσεις της.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή