ΗΠΑ: Οι διαπραγματεύσεις στη Γερουσία αναβλήθηκαν εν αναμονή του νέου σχεδίου του Μπένερ

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 23:08
UPD:23:44
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

O γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ντέρμπιν.

A- A A+

Οι διαπραγματεύσεις στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ και την επαναλειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών αναβλήθηκαν για σήμερα μέχρι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ επεξεργαστεί ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο θα μπορεί να εγκριθεί από το σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ντέρμπιν.

Ο Ντέρμπιν ανέφερε επίσης ότι ο Μπένερ παρεμπόδισε τις σημερινές διμερείς διαπραγματεύσεις στη Γερουσία παρουσιάζοντας ένα σχέδιο το οποίο απορρίφθηκε αμέσως από τον Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικούς.

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικανός Ντέβιν Νούνες δήλωσε πως οι ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα προσπαθήσουν να περάσουν αργά απόψε από το Σώμα το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό, που αποβλέπει στην άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου για το όριο του ομοσπονδιακού ελλείμματος και την χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Το νέο νομοσχέδιο θα μπορούσε να επεκτείνει έως τις 7 Φεβρουαρίου το όριο του ομοσπονδιακού ελλείμματος με σημαντικές περικοπές και θα εγγυάται την χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 15 Δεκεμβρίου.

EURONEWSGREEK

Ο βουλευτής ανέφερε ότι στο νέο σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα περιλαμβάνονται οι προηγούμενες προσπάθειες για να καθυστερήσει η επιβολή φόρου επί των ιατρικών μηχανημάτων, αλλά θα περιλαμβάνονται νέες αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί για την υγεία η κυβέρνηση.

Ο Νούνες τόνισε μάλιστα πως το αναθεωρημένο σχέδιο των Ρεπουμπλικανών θα εξασφαλίσει επαρκείς ψήφους ώστε να κυρωθεί.

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή