Καραγκούνης: «Είμαστε άξιοι συγχαρητηρίων»

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 00:56
UPD:10:39
A- A A+

Απογοήτευση γιατί δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της απευθείας πρόκρισης, υπερηφάνεια όμως για την –ομολογουμένως εντυπωσιακή- συγκομιδή των 25 βαθμών, ήταν τα συναισθήματα που διακατείχαν τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Γιώργο Καραγκούνη, μετά τη λήξη του αγώνα με το Λιχτενστάιν.

«Το να συγκεντρώνεις 25 βαθμούς και τελικά να μην προκρίνεσαι δεν έχει γίνει πολλές φορές. Και με μόνο μ΄ αυτό είμαστε υπερήφανοι. Συγχαρητήρια στη Βοσνία αλλά κι εμείς αξίζουμε συγχαρητήρια, γιατί συγκεντρώσαμε τους ίδιους βαθμούς. Η ομάδα προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Από πλευράς συγκομιδής βαθμών αγγίξαμε το τέλειο», υπογράμμισε ο μέσος της Φούλαμ.

«Μετά την ήττα στη Βοσνία κάναμε πέντε νίκες σε πέντε αγώνες. Αυτό είναι απάντηση μεγάλης ομάδας. Στεναχωρηθήκαμε, αλλά κοιτάμε μπροστά. Θέλω να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Γι΄ αυτό συνεχίζω να παίζω στην πρέμιερ λιγκ, που είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, για να μπορώ να προσφέρω στην Εθνική», συνέχισε.

Όσο για τα επικείμενα μπαράζ; «Οι πιθανότητες είναι πια 50-50. Παίζει ρόλο πώς θα παίξεις και σε τι ημέρα θα βρεθείς. Με την Ουκρανία μας είχαν όλοι ξεγραμμένους. Θεωρητικά θα είμαστε το φαβορί στο ζευγάρι, αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Έχουμε έμπειρους παίκτες και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε».

Δηλώσεις έκανε και ο «ρούκι» της Εθνικής, Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον προπονητή του για την ευκαιρία που του έδωσε.
«Ευχαριστώ τον κ. Σάντος για την ευκαιρία που μου έδωσε και μάλιστα σε σημαντικά παιχνίδια. Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όποτε με χρειάζεται η Εθνική. Ευχαριστώ και τον Ολυμπιακό, που μέσα από την ομάδα μου δόθηκε η ευκαιρία στην Εθνική. Αν είχα σκοράρει θα ήταν το ιδανικό ντεμπούτο για μένα», είπε ο νεαρός μέσος.

Ο Σάμαρης εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος ότι «θα πάμε στο Μουντιάλ, γιατί έχουμε εμπειρία σε μπαράζ και αυτή η ομάδα έχει δείξει πως διαθέτει ΄΄μέταλλο΄΄ για να περάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης. Πιστεύαμε στο θαύμα σήμερα, αλλά δεν ήρθε. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσουμε από τα μπαράζ. Όνειρό μου είναι να μείνω στην Εθνική, θα ήθελα να καθιερωθώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις