Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο Ρουπακιάς

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 15:16
UPD:15:56
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

Ο Ρουπακιάς απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς σήμερα, καθώς είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία για την απολογία του, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του.

A- A A+

Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε ο ήδη προφυλακισμένος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιάς.

Ο Ρουπακιάς απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς σήμερα, καθώς είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία για την απολογία του, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαθέτουν οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Ρουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντική θέση στη δομή της οργάνωσης, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν απλός υποστηρικτής του κόμματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν κάποιες καταθέσεις που εντάσσουν τον Ρουπακιά στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας και τον εμπλέκουν σε «επιχειρήσεις» της Χρυσής Αυγής.

Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων

Εν τω μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι έγινε γνωστό πως το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, διενεργώντας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έλεγχο στα βιβλία και στοιχεία του κόμματος, στη χρηματοδότησή του και στις δαπάνες.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχει συναντήσεις στη Βουλή με εκπροσώπους των κομμάτων ώστε να υπάρξει σύγκλιση για την τροπολογία περί αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων.

Η πλευρά του υπουργού κάνει λόγο για «καλό κλίμα», διευκρινίζοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας την προσεχή Πέμπτη.

Οι επαφές του κ. Μιχελάκη γίνονται με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Βούτσης, Γραμματέας της ΚΟ) και της ΔΗΜΑΡ (Ν. Τσούκαλη, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος), ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Ν. Μαριάς, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) και το ΚΚΕ (Θ. Παφίλη).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή