Πρόταση λύσης για τα πυρηνικά του υπέβαλε το Ιράν στη Γενεύη

Την παρουσίασε σε μορφή PowerPoint
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 12:26
UPD:18:52
REUTERS/POOL

Οι αντιπροσωπείες του Ιράν και άλλων έξι χωρών κατά την πρώτη ημέρα των κεκλεισμένων των θυρών συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν, που διεξάγονται στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη.

A- A A+

Συγκεκριμένες προτάσεις έθεσε επί τάπητος το Ιράν στη Γενεύη, σε ό,τι αφορά το θέμα του πυρηνικού του προγράμματος την Τρίτη, πρώτη ημέρα των συνομιλιών του με τις έξι μεγάλες δυνάμεις.

Την πληροφορία μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, Μάικλ Μαν.

REUTERSVIDEO
EURONEWSGREEK

Ο κ. Μαν σημείωσε ότι η ιρανική αντιπροσωπεία παρουσίασε τις προτάσεις της υπό μορφή PowerPoint, ωστόσο δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες.

EURONEWSGREEK

Πρόσθεσε, τέλος, ότι υπάρχει ένα αίσθημα «συγκρατημένες αισιοδοξίας» σε σχέση με τις διήμερες διαπραγματεύσεις.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ενημέρωση από τον Μάικλ Μαν, εκπρόσωπο Τύπου της επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

«Καλή» χαρακτήρισε την πρώτη αντίδραση των έξι δυνάμεων στις προτάσεις της Τεχεράνης ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αράκτσι, μιλώντας για «θετική ανταπόκριση».

Ο κ. Αράκτσι περιέγραψε τις προτάσεις της χώρας του ως «απόρρητες», αρνούμενος επίσης να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σε νέες του δηλώσεις, αργότερα, ο κ. Μαν χαρακτήρισε τις ιρανικές προτάσεις «ιδιαίτερα χρήσιμες».

Εξάλλου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω εκπροσώπου του, δήλωσε πρόθυμο για μια διμερή συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και του Ιράν, στο περιθώριο της συνάντησης της Γενεύης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τέτοια συνάντηση δε ζητήθηκε ούτε από πλευράς Τεχεράνης ούτε από πλευράς Ουάσιγκτον.

Μετά το πέρας των συνομιλιών της Τρίτης, πάντως, ο κ. Αράκτσι δήλωσε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να εξαχθούν συμπεράσματα για το εάν και κατά πόσο υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή