Εξελιγμένη κρυπτογράφηση στην υπηρεσία webmail της Yahoo

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 12:34
UPD:12:34
EPA/MICHAEL NELSON
A- A A+

Εξελιγμένη κρυπτογράφηση για όλους τους χρήστες της θα εισάγει στην υπηρεσία webmail της η Yahoo, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

«Η Yahoo παίρνει την ασφάλεια των χρηστών της πολύ στα σοβαρά» ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της μέσω email. Η εταιρεία της Μαρίζα Μάγιερ είχε αρχίσει να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα χρήσης κρυπτογράφησης SSL νωρίτερα μέσα στο έτος, ωστόσο αυτό θα καθιερωθεί για όλους τους χρήστες τον Ιανουάριο.

Η επιλογή του στάνταρ κρυπτογράφησης SSL επιτρέπει την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ αυτά «κινούνται μεταξύ του browser και των server της εταιρείας» όπως επισημαίνεται από τη Yahoo.

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό, η εταιρεία είχε μείνει πίσω στον συγκεκριμένο τομέα (χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο "επιτέλους" στον τίτλο του δημοσιεύματος της Washington Post), καθώς η Google παρείχε τη δυνατότητα επιλογής SSL από το 2008, καθιερώνοντάς το στις αρχές του 2010, ενώ, αντίστοιχα για την Microsoft, κατέστη επιλογή για το Hotmail τον Νοέμβριο του 2010 και καθιερώθηκε το 2012, όταν έγινε η μετάβαση στο Outlook.com. Το Facebook άρχισε να παρέχει SSL τον Νοέμβριο του 2011, κάνοντάς το default για τους αμερικανούς χρήστες τον Φεβρουάριο του 2013, και για τον υπόλοιπο κόσμο τον Ιούλιο.

Οι κινήσεις των εταιρειών για αύξηση της κρυπτογράφησης και της προστασίας εν γένει των προσωπικών δεδομένων των χρηστών έχουν αυξηθεί στον απόηχο της υπόθεσης Σνόουντεν και των αποκαλύψεων περί των παρακολουθήσεων τηλεπικοινωνιών από την NSA.

Προτεινόμενα για εσάς