Προστατευόμενος μάρτυρας: Υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από βουλευτές ή μέλη της Χ.Α.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 18:57
UPD:20:43
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Ο ιδεολογικός προσανατολισμός της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας είναι καθαρά εθνικοσοσιαλιστικός, ναζιστικός, κάτι που όπως είπε, διακρίνεται από τα συνθήματα της.

A- A A+

Για διακίνηση όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής, «που θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ», φέρεται να έκανε λόγο στην κατάθεσή του ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς προστατευόμενος μάρτυρας, που, όπως είπε, είναι πρώην γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος:

«Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό.

»Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της. Ένα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ένας βουλευτής. Όταν το είδα, εγώ, ήταν κενό γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας.

»Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας», φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ακόμη πως στην οργάνωση, υπήρχε εμπορικό τμήμα το οποίο πουλούσε διάφορα μικροαντικείμενα, για τα οποία δεν εξέδιδαν νόμιμες αποδείξεις λιανικής πώλησης, αλλά κουπόνια τα οποία έπαιρναν από τα κεντρικά.

Ο ιδεολογικός προσανατολισμός της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας είναι καθαρά εθνικοσοσιαλιστικός, ναζιστικός, κάτι που όπως είπε, διακρίνεται από τα συνθήματα της.

«Ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται... Κάτω από τον αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάνης Λαγός και ο Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της Χ.Α», φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην ιεραρχία.

Τι είπε στην απολογία του για τη δολοφονία Φύσσα ο προφυλακιστέος Α.Τ.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στους ανακριτές ο προφυλακιστέος Α.Τ. αναφερόμενος στη νύχτα όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, φέρεται να υποστηρίζει ότι έλαβε μήνυμα με αποστολέα ΧΑ που έλεγε «όσοι είστε κοντά στα γραφεία και θέλετε να βοηθήσετε, ελάτε». Όπως φέρεται να λέει, νόμιζε ότι τον καλούσαν για να πάνε να κουβαλήσουν ψάρια γιατί τους είχαν ενημερώσει για επικείμενη διανομή.

«Κάλεσα τον εξάδελφό μου Νίκο και του είπα ότι έχω λάβει το μήνυμα αυτό, μου είπε ότι είχε λάβει το ίδιο, τον ρώτησα αν θα πάμε να δούμε τι γίνεται και αν ήξερε κάτι, με ρώτησε αν είμαι κοντά και του απάντησα θετικά... Τον παρέλαβα και κατευθυνθήκαμε προς τα γραφεία της Νίκαιας. Φτάνοντας στα γραφεία δεν είδαμε κανένα, ο Νίκος χτύπησε το κουδούνι και αφού δεν μας άνοιξε κανείς, αποφασίσαμε να φύγουμε. Στο δρόμο αρκετά μέτρα μπροστά μας είδαμε τέσσερις μηχανές και δυο αυτοκίνητα. Αναγνώρισα το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και καταλάβαμε ότι είχαν μόλις φύγει από τα γραφεία. Κατευθύνονταν προς την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου  και αυτό επιβεβαίωσε τη σκέψη μας ότι επρόκειτο για κουβάλημα ψαριών. Έτσι με απόσταση ενός φαναριού να μας χωρίζει από τους υπολοίπους τους ακολουθήσαμε με το αυτοκίνητό μου. Κάποια στιγμή έστριψαν προς τη Τσαλδάρη κάτι που με παραξένεψε αλλά τους ακολούθησα παρ' όλα αυτά. Όλη η Τσαλδάρη ήταν άδεια, αλλά προχωρώντας σε κάποιο σημείο είδα πάρα πολύ κόσμο που έβγαινε από καφετέρια (περί τα 100 άτομα προφανώς είχε λήξει ο ποδοσφαιρικός αγώνας), τα υπόλοιπα δυο αυτοκίνητα και οι τέσσερις μηχανές είχαν χαθεί από το οπτικό μας πεδίο και αποφασίσαμε να παρκάρουμε και να κατέβουμε να δούμε τι γίνεται. Στάθμευσα το αυτοκίνητό μου στην Ξάνθου και είδα πολύ κόσμο να βγαίνει από καφετέριες και να κατευθύνεται προς Τσαλδάρη. Με το που προσεγγίσαμε τον πολύ κόσμο και πριν να καταλάβω τι συμβαίνει, άκουσα τη φράση «σπάστε αστυνομία» και όλοι άρχισαν να τρέχουν και έφυγα και εγώ μαζί με τον Νίκο. Αφού τον άφησα σπίτι του, πήρα τηλέφωνο τον Γ. Ρουπακιά, του οποίου είχα αναγνωρίσει το αυτοκίνητο, να τον ρωτήσω τι είχε συμβεί και μου είπε: «Δεν έγινε τίποτα. Πως κάνετε έτσι ρε μ………  όλοι; Για εξακρίβωση είμαι». Μετά από λίγη ώρα με πήρε ο Γ. Ρουπακιάς και μου είπε: «Με έχουν για εξακρίβωση, πάρε τον Γιώργο τον Πατέλη, να του το πεις». Κάλεσα Πατέλη και ο διάλογος ήταν ο εξής: «Ποιος είναι;». «Ο Α.Θ. με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε να σου πω ότι τον έχουν για εξακρίβωση. Αυτός μου απάντησε: «Κλείσε και μην ξαναπάρεις». Εν τω μεταξύ, πριν και μετά από αυτούς τους διαλόγους είχα μιλήσει με άτομα από τα γραφεία της ΧΑ για το περιστατικό και κάναμε υποθέσεις για το τι είχε συμβεί...».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι το μόνο που έκανε ήταν να προσέχει, όπως λέει, την πόρτα της οργάνωσης και θα ειδοποιούσε εάν γίνονταν κάποιο επεισόδιο με αναρχικούς. «Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω» φέρεται να είπε, ενώ αναφερόμενος στο κινητό που πέταξε όταν έμαθε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, φέρεται να είπε πως ήταν μια κίνηση αυθόρμητη και οργής γιατί τρόμαξε και δεν ήθελε να έχει σχέση με την ΧΑ.

Υποστήριξε ακόμη πως ουδέποτε εισήλθε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, όπως αναφέρεται σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπάρχουν στη δικογραφία και φέρεται να λέει πως «οδηγούσα εγώ το αμάξι του κουνιάδου και με αυτό μετέβην στο σημείο και με αυτό έφυγα. Με το Ρουπακιά έχω εξ αγχιστείας συγγένεια γιατί ο ξάδελφος του (ουδεμία σχέση έχει με τη ΧΑ) έχει παντρευτεί την αδελφή μου.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή