Δ. Κουτσούμπας: Η θηλιά των κυβερνητικών μέτρων πνίγει τα λαϊκά στρώματα

Ομιλία του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση για την απελευθέρωση της Αθήνας και την ίδρυση του ΕΑΜ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 18:36
UPD:20:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτογραφία αρχείου) τόνισε ότι για το ΚΚΕ το πρόβλημα βρίσκεται στην ουσία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που ακολουθεί μια συγκεκριμένη και μόνιμη διαδικασία.
A- A A+

Τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας τα πνίγει η θηλιά των μέτρων που έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν όλες οι κυβερνήσεις και πριν και κυρίως με μεγαλύτερη ένταση την περίοδο της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του σε συγκέντρωση για την απελευθέρωση της Αθήνας (12.10.1944) και την ίδρυση του ΕΑΜ.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά, «ήρθαν για να μείνουν γιατί είναι όρος για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και σε συνθήκες της όποιας ανάπτυξης προπαγανδίζει η κυβέρνηση».

Για το ΚΚΕ, πρόσθεσε, το πρόβλημα βρίσκεται στην ουσία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που ακολουθεί μια συγκεκριμένη και μόνιμη διαδικασία ενώ κάλεσε το λαό να μην κάνει καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. «Όταν οι κυβερνήσεις λένε "μέτρα, όλο και περισσότερα μέτρα" δεν είναι για να βγούμε από την κρίση όλοι μας, αλλά για να βγει από την κρίση η καπιταλιστική μηχανή, η κερδοφορία», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι και περίοδος ταυτόχρονα συσσώρευσης πολιτικής πείρας, επαναστατικής ενέργειας, καθώς αποκαλύπτει περισσότερο τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, τον βαθιά αντιδραστικό, επικίνδυνο και παρασιτικό του χαρακτήρα.

«Γι] αυτό και με κάθε μέσο, σπρώχνουν στην επίθεση κατά του λαϊκού κινήματος, στην ένταση της εργοδοτικής, κρατικής και παρακρατικής ναζιστικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία. Οργανώνουν εγκληματικές συμμορίες σαν τη Χρυσή Αυγή, όπως έκαναν και στην κατοχή», δήλωσε.

902PORTAL

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι είναι αυτά τα κόμματα και η τάξη που υπηρετούν που παίρνουν συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα για να ανεβαίνουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και να γονατίζουν κυριολεκτικά το λαό, τη λαϊκή οικογένεια, το νέο και τη νέα. «Είναι μια πολιτική που οπλίζει το χέρι των ναζιστών δολοφόνων, εξομοιώνει τα υποτιθέμενα «δύο άκρα», ταυτίζει τον ριζοσπαστισμό, την πρόοδο, με τον σκοταδισμό, την αντίδραση», συμπλήρωσε.

Επιπλέον για τη συγκυβέρνηση, είπε ότι δείχνει πρόθυμη να πάρει ακόμα πιο ενεργό μέρος σε στρατιωτικοπολιτικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις κατά άλλων λαών, όπως στη Συρία, είναι πρόθυμη να ανταλλάξει την βοήθεια με επιλογές που φέρνουν συνδιαχειριστές σε ενεργειακές ύλες της χώρας και μάλιστα στο Αιγαίο, ακόμα και σε μέρη που η Τουρκία τα έχει ανακηρύξει γκρίζες ζώνες, θέτει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, οργανώνει στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με το Ισραήλ, αδυνατίζει συνολικά η δυνατότητα της αμυντικής θωράκισης της χώρας και προστασίας των νησιών μας και ιδιωτικοποιεί τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ευθύνη, κατέληξε, επωμίζονται και οι πολιτικές δυνάμεις που χαϊδεύουν αυτιά, που από πολιτικό τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν σηκώσει σκόνη για να κρύψουν ότι όλα αυτά δεν προσφέρουν εναλλακτική λύση στο λαό και τη νεολαία, απλά συντηρούν το ρόλο τους ως δύναμης ανάσχεσης του πραγματικού ριζοσπαστισμού, ρόλο που έχουν αποδεχθεί μέσα στο σύστημα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή