Μπάσκετ Α1: Το ντέρμπι ξεκίνησε από σήμερα

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 19:38
UPD:19:39
ICON
A- A A+

Μία ημέρα πριν την ημερολογιακή έναρξή του άρχισε το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ελληνικό μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να ζητεί πλήρη έλεγχο ντόπινγκ στην αυριανή συνάντηση του ΣΕΦ και τον Παναθηναϊκό να απαντά άμεσα.

Συγκεκριμένα, η πειραϊκή ΚΑΕ απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται  ότι «η ανάγκη προστασίας του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης από αθέμιτες πρακτικές και συμπεριφορές που υπονομεύουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του, επιβάλλει τη διασφάλιση της διεξαγωγής των αγώνων υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και αδιαμφισβήτητης νομιμότητας... Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι αθλητές και των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν θα αγωνιστούν ή είναι τραυματίες, να υποβληθούν σε πλήρη έλεγχο ντόπινγκ (αίματος, ούρων κλπ)».

Όπως τονίζεται «στη διάρκεια της τελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας της σεζόν 2012-2013 η Πολιτεία αποφάσισε τη διεξαγωγή πλήρη ελέγχου ντόπινγκ ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε τη δεδομένη χρονική περίοδο κατόπιν συγκεκριμένου δημοσιεύματος... Προκειμένου να διαλυθούν όλες οι σκιές και κάθε ίχνος υποψίας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, θεωρούμε ότι πρέπει η Πολιτεία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως απάντηση, οι «πράσινοι» υπογραμμίζεται ότι «για εμάς αποτελεί δικαίωση το γεγονός ότι έστω και καθυστερημένα η ΚΑΕ Ολυμπιακός ακολουθεί τις πρωτοβουλίες μας. Άλλωστε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε ζητήσει πλήρη έλεγχο ντόπινγκ πριν από τους τελικούς των πλέι οφ της περιόδου 2012-2013 κάτι που δεν είχε κάνει επίσημα η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όμως, το ότι το κάνει φέτος, έστω και με καθυστέρηση, αποτελεί δικαίωση για εμάς, καθώς ακολουθεί τις δικές μας αρχές στις οποίες φυσικά μένουμε πιστοί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις