ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για υλική υποστήριξη της Αλ Κάιντα

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013 07:51
UPD:17:34
REUTERS/STRINGER

Ο 24χρονος Σινχ Βινχ Νκγουγιέν Νγκο από το Γκαρντεν Γκροβ της Καλιφόρνια, απεικονίζεται σε σκίτσο κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο της Σαντα Άνα στην Καλιφόρνια. Ο καταζητούμενος Νκγουγιέν Νγκο συνελήφθη, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο για το Μεξικό κααι κατηγορείται ότι προσπάθησε να παράσχει υλική υποστήριξη και οικονομικούς πόρους στην Αλ-Κάιντα.

A- A A+

Συνελλήφθη την Παρασκευή στην Καλιφόρνια ένας ύποπτος με την κατηγορία της παροχής υλικής υποστήριξης στο τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ-Κάιντα.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ο καταζητούμενος Σινχ Βινχ Νκγουγιέν Νγκο από το Γκαρντεν Γκροβ της Καλιφόρνια συνελήφθη, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο για το Μεξικό.

Ο Νκγουγιέν Νγκο είναι αμερικανός πολίτης και γνωστός στις αρχές με το όνομα Χασάν Αμπου Ομάρ Γκχανούμ, με το οποίο συμμετείχε σε πράξεις διεθνούς τρομοκρατίας.

Οι αμερικανικές διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι ο Νκγουγιέν Νγκο προσπάθησε να παράσχει υλική υποστήριξη και οικονομικούς πόρους στην Αλ-Κάιντα, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για το κατηγορητήριο που τον βαραίνει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή