Στέλεχος της Αλ Σεμπάμπ ο στόχος της επιδρομής των ΗΠΑ στη Σομαλία

Ο επονομαζόμενος Ικρίμα, Κενυάτης σομαλικής καταγωγής
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 18:23
UPD:18:34
EPA/RAMADAAN MOHAMED / AU UN IST PHOTO / HANDOUT

Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η επιδρομή του Σαββάτου στο σομαλικό λιμάνι Μπαράουε είχε στόχο έναν «γνωστό τρομοκράτη της Σεμπάμπ», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το αποτέλεσμα της επιδρομής (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κενυάτης σομαλικής καταγωγής ονόματι Αμπντουλκαντίρ Μοχάμεντ Αμπντουλκαντίρ, γνωστός με το παρωνύμιο Ικρίμα, ήταν ο στόχος επιδρομής που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Σομαλία από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Πρόκειται, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο, ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ο Ικρίμα, «ηγετικό στέλεχος των ξένων μαχητών των Σεμπάμπ στη Σομαλία», συνδέεται με «τους μαχητές της Αλ Κάιντα Χαρούν Φαζούλ και Σάλεχ Νάμπχαν, οι οποίοι είναι νεκροί και οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι το 1998 και στις επιθέσεις στη Μομπάσα της Κένυας το 2002».

Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η επιδρομή του Σαββάτου στο σομαλικό λιμάνι Μπαράουε είχε στόχο έναν «γνωστό τρομοκράτη της Σεμπάμπ», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το αποτέλεσμα της επιδρομής.

Η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι ο στόχος μάλλον εξουδετερώθηκε, όμως οι αμερικανικές αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

Παράλληλα οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν το Σάββατο μία ακόμη επιδρομή στη Λιβύη, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ενός φερόμενου ως τοπικού ηγέτη της Αλ Κάιντα, του Αμπού Άνας Αλ Λίμπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται πιθανότατα εγκέφαλος της αιματηρής τρομοκρατικής κατάληψης - ομηρίας στο εμπορικό κέντρο Ούστεγκεϊτ του Ναϊρόμπι προ εβδομάδων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή