Άρση ασυλίας για Ζαρούλια και Μπούκουρα ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 16:32
UPD:16:48
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τα αιτήματα θα διαβαστούν εντός της ημέρας μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, η οποία και θα κρίνει την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών.

A- A A+

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ήδη προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, και του Στάθη Μπούκουρα, ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τα αιτήματα θα διαβαστούν εντός της ημέρας μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, η οποία και θα κρίνει την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών.

Η άρση της ασυλίας της κ. Ζαρούλια ζητείται προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγό της Ν. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν κρατείτο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 «κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου “Geco 7,65”…».

Εάν η Βουλή άρει την ασυλία της, τότε η κ. Ζαρούλια θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της  παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί να αρθεί η ασυλία και για τον βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χ.Α. επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια το αίτημα για άρση ασυλίας Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα

Στο μεταξύ, κατόπιν απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της αίτησης του ανακριτή για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το αίτημα του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για τις άρσεις ασυλίας θα συζητηθεί αργότερα σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου.

Αμέσως μετά η Επιτροπή θα συντάξει την έκθεσή της, την οποία θα παραδώσει στην Ολομέλεια προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή