ΗΠΑ: Πιθανή αναστολή της παροχής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο

Λόγω της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 21:59
UPD:22:11
REUTERS/YURI GRIPAS

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει πάρει ακόμα τελική απόφαση πάνω στο θέμα. Στη φωτογραφία ο Λευκός Οίκος.

A- A A+

Οι ΗΠΑ πιθανώς να αναστείλουν την παροχή του μεγαλύτερου τμήματος της στρατιωτικής βοήθειας που προσφέρουν στην Αίγυπτο εξαιτίας της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων υπέρ του ανατραπέντα προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο.

Από το μέτρο αυτό θα εξαιρείται η βοήθεια η οποία σχετίζεται με θέματα αντιτρομοκρατίας και την ασφάλεια στη χερσόνησο του Σινά.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει πάρει ακόμα τελική απόφαση πάνω στο θέμα.

Με βάση αυτήν την απόφαση δεν θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των επιθετικών ελικοπτέρων Apache, των μαχητικών F-16 και των αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις του Καΐρου, σύμφωνα με πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, αλλά επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που είχαν παρουσιαστεί νωρίτερα.

Η επίσημη ανακοίνωση αυτής της απόφασης αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών, όμως οι αμερικανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως οι παραδόσεις βαρέος στρατιωτικού υλικού προς την Αίγυπτο έχουν σταματήσει από τις 3 Ιουλίου, ημέρα της ανατροπής του προέδρου Μόρσι από τον αιγυπτιακό στρατό.

Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή