Αίγυπτος: Σκότωσαν πέντε στρατιώτες έξω από την Ισμαηλία

Ταυτόχρονη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο νότιο Σινά
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 12:18
UPD:13:55
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Αιγύπτιοι στρατιώτες στην πλατεία Ράμπα αλ-Ανταουίγια, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των μελων της Μουσουλμανικής Αφελφότητας και των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο (φωτογραφία αρχείου). Στην ευρύτερη περιοχή στην Αίγυπτο έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας εναντίον των αρχών μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, από τις ένοπλες δυνάμεις στις 3 Ιουλίου.

A- A A+

Πέντε στρατιώτες του αιγυπτιακού στρατού σκότωσαν ένοπλοι τη Δευτέρα κοντά στην Ισμαηλία, πόλη στη Διώρυγα του Σουέζ, ανέφεραν πηγές των αρχών ασφαλείας της Αιγύπτου στο πρακτορείο Reuters.

Στην ευρύτερα περιοχή έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας εναντίον των αρχών μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, από τις ένοπλες δυνάμεις στις 3 Ιουλίου.

Οι πηγές των αρχών ασφαλείας σημείωσαν ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των στρατιωτών ενώ οι τελευταίοι βρίσκονταν εντός ακίνητου οχήματος  σε σημείο ελέγχου έξω από την Ισμαηλία.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, εξάλλου, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις των αρχών ασφαλείας στο νότιο Σινά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστο δύο ανθρώπους.

EURONEWSGREEK

Αντιαρματική ρουκέτα έπληξε επίσης δορυφορικό σταθμό στη συνοικία Μααντί του Καΐρου, τραυματίζοντας δύο άτομα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή