Παράταση για τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ζητεί το ΑΠΘ

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 18:31
UPD:18:32
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, η Σύγκλητος «θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εξουσιοδοτεί τους αντιπρυτάνεις και την Επιτροπή Κοσμητόρων να στηρίξουν τα Όργανα Διοίκησης του ΑΠΘ στην όποια αιφνίδια δικαστική εμπλοκή τους».

A- A A+

Την παράταση της ορισθείσας προθεσμίας προκειμένου να ολοκληρώσει την «επίπονη διαδικασία» καταχώρησης των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων στη σχετική ιστοσελίδα ζητεί από το ΑΣΕΠ η Σύγκλητος του ΑΠΘ.

Όπως τονίζεται σε ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου, παρά τη «δεδομένη πρόθεση» της Διοίκησης να ανταποκριθεί στην αποστολή στο ΑΣΕΠ των αιτούμενων πινάκων συνδρομής κριτηρίων με τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων διαπιστώνεται αντικειμενική αδυναμία  εμπρόθεσμης υποβολής, «εξαιτίας συνθηκών ανωτέρας βίας και κατάστασης ανάγκης, όπως οι ελλείψεις προσωπικού και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων».

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, η Σύγκλητος αποφάσισε παράλληλα να εισηγηθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της τρόικας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων (EUA).

Αποφάσισε παράλληλα να εξαντλήσει «όλα τα νόμιμα μέσα» (δικαστικός αγώνας, παραστάσεις στις Αρχές, κινητοποιήσεις κατά νόμιμο πάντα τρόπο), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την επικείμενη κατάργηση θέσεων διοικητικού προσωπικού.

Όπως επισημαίνεται τέλος στο ψήφισμα η Σύγκλητος «θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εξουσιοδοτεί τους αντιπρυτάνεις και την Επιτροπή Κοσμητόρων να στηρίξουν τα Όργανα Διοίκησης του ΑΠΘ στην όποια αιφνίδια δικαστική εμπλοκή τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή