«Τα προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται στα δικαστήρια και τις φυλακές»

Δηλώσεις του πρύτανη του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλου
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 16:35
UPD:16:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

«Θα τα έδινα τα στοιχεία παρά το γεγονός ότι διαφωνώ, αλλά δεν έχω προσωπικό να τα βγάλει», είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

A- A A+

Τα προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται στα δικαστήρια και τις φυλακές, είπε στον Αlpha 98,9 ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος.
Οι πρυτάνεις δεν είναι σε θέση να στείλουν τις λίστες, τη στιγμή που απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος, προσθέτοντας ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων δεν έχουν περιθώριο να αρνηθούν εφαρμογή του Νόμου, καθώς υπάρχει η απεργία του διοικητικού προσωπικού.

«Θα τα έδινα τα στοιχεία παρά το γεγονός ότι διαφωνώ, αλλά δεν έχω προσωπικό να τα βγάλει», είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε ότι τα πανεπιστήμια δεν έχουν διδακτικό προσωπικό, καθώς δεν αναπληρώνονται οι καθηγητές που έχουν βγει σε σύνταξη.

«Το υπουργείο κωλυσιεργεί να διορίσει, ουσιαστικά αναπληρώνει τα κενά που δημιουργήθηκαν πριν από το 2010, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθήματα που δε διδάσκονται», είπε, επισημαίνοντας ότι οι πρυτάνεις αρχίζουν την ακαδημαϊκή χρονιά χωρίς λεφτά, σε εξαθλιωμένους οικονομικά φοιτητές και δασκάλους.

«Η Δικαιοσύνη είναι η τελευταία μας ελπίδα» τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή