Δίωξη για κακούργημα στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία»

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 16:15
UPD:16:18
EUROKINISSI

Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

A- A A+

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι εκβίαζε τη διευθύντρια του νοσοκομείου, ζητώντας 50.000 ευρώ προκειμένου να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις το Σωματείο.

Η δίωξη αφορά την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνδικαλιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για το Σωματείο και δεν αποτελούσαν προϊόν συναλλαγής για τις κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της διευθύντριας του νοσοκομείου, η οποία τού έδωσε το ποσό που είχε ζητήσει εκβιαστικά σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Προκειμένου μάλιστα να αποφύγει τη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι μάρκας Waltro, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια, ένα σιδερένιο γκλοπ και μία κυνηγετική καραμπίνα.

«Υπάρχει διαφθορά, αλλά αυτό δεν το είχα φανταστεί», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο θέμα.

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας για το περιστατικό προκάλεσαν ωστόσο την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για συκοφάντηση των αγώνων των υγειονομικών με γκεμπελικού τύπου μεθοδεύσεις, με αφορμή το «απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο», όπως το χαρακτήρισε, καταγγελθέν περιστατικό εκβιασμού στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και με φαιδρό τρόπο ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να συνδέσει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή με τον χώρο της αριστεράς, όταν είναι γνωστό ότι ο συλληφθείς επανεξελέγη πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σωτηρία με τους ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μόλις πριν πέντε μήνες», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Πληροφορούμε λοιπόν τον υπουργό Υγείας πως τα ψέματά του τα οποία συνηθίζει αφειδώς να εκστομίζει στις συχνές εμφανίσεις του στα κανάλια και όχι μόνο, έχουν κοντά ποδάρια και δεν είναι ικανά να σπιλώσουν και να αναστείλουν την πάλη του ελληνικού λαού για να μην κλείσουν νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες».

Την παραδειγματική τιμωρία του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ζήτησε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων  Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Εξέφρασε πάντως τη στήριξή της στους  αγώνες των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία» που ακύρωσαν, όπως αναφέρει, τη συγχώνευσή του με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή