ΠΟΕΔΗΝ: Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 15:08
UPD:15:15
EUROKINISSI

Ο 45χρονος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Σωτηρία οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα.

A- A A+

Την παραδειγματική τιμωρία του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σωτηρία,ο οποίος συνελήφθη χθες με τις κατηγορίες της  εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής ζητεί με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων  Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει με τον «πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποκρουστική πρακτική του προέδρου του δ.σ  του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ» και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του, τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αμαυρώνουν την εικόνα  του συνδικαλιστικού κινήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος συλληφθείς κατηγορείται ότι απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ από τη διευθύντρια του νοσοκομείου για να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Η σύλληψή του έγινε  λίγο αφού έφυγε από το σπίτι  της διευθύντριας, έχοντας μαζί του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του έδωσε η ίδια.

Επιπλέον η  ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τη στήριξή της στους  αγώνες των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ που ακύρωσαν, όπως αναφέρει, τη συγχώνευσή του με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» . Το σωματείο εκφράζει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη εγκατάσταση νομικού προσώπου στις υποδομές του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ εάν υποκρύπτεται στη σύμβαση, όπως τονίζεται , η συγκαλυμμένη άσκηση ιδιωτικού έργου.

Πρόκειται για πάγια θέση της ΠΟΕΔΗΝ, όπως εξηγεί,  που είχε εκφραστεί και στις περιπτώσεις των νοσοκομείων ΛΑΪΚΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ. Η θέση αυτή της Ομοσπονδίας, όπως υπενθυμίζει, είχαν εκφραστεί με τον πιο επίσημο τρόπο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όταν συζητούντο οι εν λόγω συμβάσεις.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή