Δίκη Τσοχατζόπουλου: Για ποιους κατηγορούμενους προτείνουν οι εισαγγελείς να αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 18:59
UPD:19:01
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως επισημαίνει η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, «η εγκληματική τους δράση ήταν συνεχής και εκτεταμένη και όχι μια παραφωνία στη ζωή τους».

A- A A+

Το ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου ζητεί η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναγνωριστεί στους Παναγιώτη Σταμάτη, Φώτη Αρβανίτη, Νίκο Καρατζά και Γκούντρουν Μολντενχάουερ στη δίκη Τσοχατζόπουλου ενώ για τους υπόλοιπους 13 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται ότι πρέπει να καταδικαστούν χωρίς να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Όπως επισημαίνει η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, «η εγκληματική τους δράση ήταν συνεχής και εκτεταμένη και όχι μια παραφωνία στη ζωή τους. Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους δεν μπορεί να αναγνωριστεί διότι κανείς δεν έχει παραδεχθεί την ενοχή του».

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε  να απορριφθεί το ελαφρυντικό για την σχέση εξάρτησης της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο που ζήτησαν οι συνήγοροί της, ενώ για την Αρετή Τσοχατζοπούλου η Εισαγγελέας τονίζει ότι θα συνεκτιμηθούν κάποιες συμπεριφορές κατά την επιμέτρηση των ποινών.

Για τον Νίκο Ζήγρα, η Εισαγγελέας εισηγήθηκε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δεν υπήρχε ο Νίκος Ζήγρας να μιλήσει και να ανοίξουν λογαριασμοί ίσως να μην είχαμε φτάσει ως εδώ».

 

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή