Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 10:27
UPD:08/10/2018 18:13
FOSPHOTOS /ALEXANDROS KATSIS

Το πιθανότερο σήμερα, οι δικαστές μετά από πέντε μήνες ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να εκδώσουν την απόφαση για καθέναν από τους 19 κατηγορουμένους.

A- A A+

Η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία των δικαστών στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, άρχισε. Το πιθανότερο σήμερα, οι δικαστές μετά από πέντε μήνες ακροαματικής διαδικασίας και περίπου 60 συνεδριάσεις αναμένεται να εκδώσουν την απόφαση για καθέναν από τους 19 κατηγορουμένους που βρίσκονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στο εδώλιο κάθονται η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μολντενχάουερ, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, οι εκπρόσωποι της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, οι δικηγόροι Σπυρίδων Χατζηνικολάου και Γιώργος Κωνσταντάτος, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και ο πρώην βουλευτής επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών Φώτης Αρβανίτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».

Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998 «….. ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται, ότι οι εισαγγελείς Γεωργία Αδειλίνη και Παναγιώτης  Παναγιωτόπουλος έχουν προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, πλην  του δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου και του φερόμενου ως εκπροσώπου της εταιρείας Torcaso Παντελή Ζαχαριάδη, για τους οποίους ζήτησαν την απαλλαγή τους λόγω αμφιβολιών.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή