Αλ. Τσίπρας: Αναιτιολόγητες και παράνομες απολύσεις από τα πανεπιστήμια

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 15:10
UPD:15:11
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συνάντηση με το Συντονιστικό των Εκπροσώπων των Συλλόγων Μελών ΔΕΠ και εργαζομένων στα ΑΕΙ, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

Για «αναιτιολόγητες, παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με το Συντονιστικό Εκπροσώπων Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ ΑΕΙ.

«Η κυβέρνηση επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας, ανάμεσα στα οποία είναι τα μεγαλύτερα ιστορικά πανεπιστήμια, αποστερώντας τους το απαραίτητο για τη λειτουργία τους υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «δυστυχώς, αυτό σημαίνει εκχώρηση ζωτικών δραστηριοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τελικά επιβολή διδάκτρων».

Όπως είπε, τον ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπηρεσίες όπως: η φοιτητική μέριμνα, η φύλαξη, οι βιβλιοθήκες, τα κέντρα δικτύων «καταρρέουν με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους φοιτητές τους διδάσκοντες και την κοινωνία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «στερείται η νέα γενιά από αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου σπουδές και η χώρα από την απαραίτητη έρευνα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «έχει αντικαταστήσει τον αναγκαίο διάλογο με τα πανεπιστήμια με συνεχείς εισαγγελικές παρεμβάσεις καταργώντας το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ».

«Θεωρούμε ότι η μάχη που δίνεται σήμερα στα πανεπιστήμια είναι κρίσιμη και ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων φοιτητών και καθηγητών», κατέληξε.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή