Κακοκαιρία με 350 νεκρούς στη νότια Ασία - Δριμύ ψύχος σε Ευρώπη

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2003 17:01
UPD:17:03
A- A A+

Κακοκαιρία πλήττει την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, αλλά και την νοτιοανατολική Ασία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 350 άτομα.

Τα αεροδρόμια στις πόλεις Νιμ και Μομπελιέ της Γαλλίας έκλεισαν εξαιτίας του χιονιού, ενώ σε πολλές περιοχές δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων.

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το ύψος του χιονιού έφθασε τα 50 εκατοστά. Εκλεισαν οι γέφυρες που συνδέουν την ενδοχώρα με τα νησιά της Κροατίας στην Αδριατική, ενώ διακόπηκαν οι συγκοινωνίες.

Στην Γερμανία αναφέρθηκαν θερμοκρασίες μέχρι και 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

Στην Τσεχία, λόγω ψύχους, έκλεισαν σχολεία, καταστήματα και γραφεία στην πόλη Λίτβινοφ. Στην Ουγγαρία πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα.

Οι τοπικές αρχές και μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι από την κακοκαιρία που πλήττει την Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές έχουν μέχρι στιγμής χάσει την ζωή τους περίπου 350 άνθρωποι, απο τους οποίους 181 στην Ινδία, 159 στο Μπαγκλαντές και 16 στο Πακιστάν. Η βρογχίτιδα, η πνευμονία και άλλες λοιμώξεις είναι η κυριότερη αιτία των θανάτων.

Η πυκνή ομίχλη, που έχει καλύψει πολλές περιοχές της Ινδίας και του Μπαγκλαντές, έχει προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις αεροσκαφών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή