Στα δικαστήρια αυτοβούλως ο Στ. Μπούκουρας

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 14:03
UPD:14:21
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εμφανίστηκε ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους- να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικά τον προστατευόμενο «μάρτυρα Δ», ο οποίος τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών», χαρακτηρίζοντάς τον «ψευδομάρτυρα».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε παράνομους μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Για τις επιθέσεις αυτές φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή ανά περιστατικό, αλλά -όπως ανέφερε- «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες».

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο κ. Μπούκουρας «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Τέλος, ο «μάρτυρας Δ» φέρεται να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε το καλοκαίρι του 2012 στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε, όπως είπε, ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

Μια ακόμη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, του λεγόμενου «μάρτυρα Γ», εμπλέκει στην υπόθεση της Χρυσής Άυγής και τον Γιώργο Γερμενή.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας, μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές κ. Γερμενή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, ο μάρτυρας ανέφερε πως μπήκε στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300 - 400 άτομα.

Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον κ. Γερμενή.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή