Ιράν: Αποστάσεις Χαμενεΐ από τα «ανοίγματα» του Ροχανί

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 14:53
UPD:15:13
EPA/KHAMENEI OFFICIAL WEBSITE / HANDOUT

Στη φωτογραφία που προέρχεται από την ιστοσελίδα του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, απεικονίζεται ο  Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια τελετής στη Στρατιωτική Σχολή της Τεχεράνης.

A- A A+

Τις διπλωματικές προσπάθειες της χώρας του στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την προηγούμενη βδομάδα, δήλωσε ότι στηρίζει ο ιρανός ανώτατος πνευματικός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με το πρακτορείο INSA, σημειώνοντας πάντως χωρίς να επεκταθεί, πως όλα όσα συνέβησαν εκεί «βεβαίως(...) δεν ήταν αρμόζοντα».

Την προηγούμενη βδομάδα στη Ν. Υόρκη ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί έκανε ανοίγματα στη Δύση και μάλιστα είχε μία τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

EURONEWSGREEK
Ιράν: Αποστάσεις Χαμενεΐ από το «άνοιγμα» Ροχανί στη Δύση

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κρατά αποστάσεις από τα ανοίγματα του ιρανού προέδρου στη Δύση.

Επιπλέον, ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA (εκφωνώντας ομιλία στη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης) αφού χαρακτήρισε «όχι αξιόπιστες» τις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι «δεν κρατά τις υποσχέσεις της» η αμερικανική κυβέρνηση, υποσχέθηκε και μια «αυστηρή» απάντηση του Ιράν στις εκ μέρους της Δύσης «απεχθείς» απειλές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή