ΟΗΕ: Η Συρία παρέδωσε νέες πληροφορίες για το χημικό της οπλοστάσιο

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 00:33
UPD:00:38
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
A- A A+

Η Συρία παρέδωσε νέες πληροφορίες για το χημικό της οπλοστάσιο στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι.

Όπως ανέφερε ο Νεσίρκι, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων Αχμέτ Ουζουμτζού ενημέρωσε το εκτελεστικό συμβούλιο της υπηρεσίας πως η Συρία παρέδωσε νέες λεπτομέρειες για το χημικό της οπλοστάσιο.

«Η νέα υποβολή ελέγχεται από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων», σημείωσε ο Νεσίρκι και πρόσθεσε πως ο Ουζουμτζού αναμένεται να ενημερώσει σχετικά τις χώρες μέλη του Οργανισμού την Τρίτη.

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διέψευσε για μία ακόμη φορά ότι ο στρατός έκανε χρήση χημικών όπλων στις 21 Αυγούστου σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Παράλληλα, ο Άσαντ σημείωσε ότι τα χημικά όπλα της Συρίας βρίσκονται στα χέρια «ειδικών δυνάμεων», οι οποίες είναι και οι μοναδικές που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή