Συρία: Ανακατάληψη σημαντικής κοινότητας κοντά στο Χαλέπι από το στρατό

Ανοίγει και πάλι ο δρόμος του ανεφοδιασμού των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 19:28
UPD:19:36
REUTERS/AMMAR ABDULLAH

Ο στρατός δεν έχει καταφέρει ακόμη να θέσει υπό τον έλεγχό του όλο τον δρόμο ανεφοδιασμού, καθώς συνεχίζονται οι μάχες στα γύρω χωριά. Στη φωτογραφία καταστραμμένος δρόμος στο Χαλέπι.

A- A A+

Κοινότητα στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό του Χαλεπίου στον βορρά της Συρίας ανακατέλαβε ο συριακός στρατός την Πέμπτη, μετά από πολλές εβδομάδες αιματηρών συγκρούσεων, όπως ανέφερε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στις 26 Αυγούστου οι αντάρτες είχαν καταλάβει το Χανασίρ, τη μοναδική δίοδο ανεφοδιασμού του στρατού στο Χαλέπι, την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας όπου εδώ και πάνω από έναν χρόνο μαίνονται οι μάχες.

«Ο τακτικός στρατός, υποστηριζόμενος από δυνάμεις της εθνικής άμυνας (σ.σ. φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή) κατάφερε να ανακαταλάβει το Χανασίρ, στα νότια του Χαλεπιού», σημειώνεται στην ανακοίνωση του παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο, τουλάχιστον 25 αντάρτες, 18 παραστρατιωτικοί και δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη στις συγκρούσεις.

Ο στρατός δεν έχει πάντως καταφέρει ακόμη να θέσει υπό τον έλεγχό του όλο τον δρόμο ανεφοδιασμού, καθώς συνεχίζονται οι μάχες στα γύρω χωριά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή