Champions League: Επίδειξη δύναμης από Μπάγερν, ρεκόρ Γκιγκς και «κηδεία» Μαντσίνι σε Γιουβέντους

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 00:02
UPD:00:43
REUTERS/PHIL NOBLE

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν… πλάκα στο συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, καθώς προηγήθηκαν 3-0.

A- A A+

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε από το Μάντσεστερ όπως αρμόζει σε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας εύκολα της Σίτι με 3-1 στο πλαίσιο του 4ου ομίλου.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν… πλάκα στο συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, καθώς προηγήθηκαν 3-0 με τα γκολ των Ριμπερί (7΄), Μίλερ (56΄) και  Ρόμπεν (59΄), πριν σκοράρει το γκολ της… τιμής για τους «πολίτες» ο Νεγρέδο στο 79΄.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε 3-2 τη Βικτόρια Πλζεν στην Αγία Πετρούπολη. Οι Τσέχοι προηγήθηκαν με τον Ράιτοραλ στο 4΄ αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με τους Τόσιτς (19΄), Χόντα (29΄) και το αυτογκόλ του Ρέζνικ, από απίστευτη «γκάφα» του τερματοφύλακα Κόζατσικ στο 78΄, για να μειώσει η Πλζεν καθυστερήσεις με τον Μπάκος.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, τον 3ο, η Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε από νωρίς βάσεις για πρόκριση στους «16» καθώς νίκησε εύκολα 3-0 τη Μπενφίκα στο Παρίσι και είναι η μόνη με δύο νίκες. Οι Παριζιάνοι καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίωρο, όταν και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με δύο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς (5΄,30΄) κι ένα του Μαρκίνιος (25΄).

Για τον 1ο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μη διάγει περίοδο… υπερηχητικών πτήσεων παρελθόντων ετών, όμως η πολύ δυνατή στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ «ίδρωσε» μέχρι να ισοφαρίσει με τον Τάισον στο 76΄ το γκολ του Γουέλμπεκ από το 18ο λεπτό, στο τελικό 1-1.

Το 66ο λεπτό του αγώνα ήταν ιστορικής σημασίας, αφού με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο 40χρονος Ράιαν Γκιγκς έφτασε τις 145 συμμετοχές στη διοργάνωση κι έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ραούλ με 144.

Ωφελημένη από την απώλεια βαθμών των δύο ομάδων ήταν η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που νίκησε στη Γερμανία τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1, χάρις σε γκολ του Χέγκελερ στις καθυστερήσεις και απέχει πια ένα βαθμό από τους προαναφερόμενους συλλόγους. Οι «ασπιρίνες» είχαν προηγηθεί στο 45΄ με τον Ρόλφες, για να ισοφαρίσει (προσωρινά) ο Βέλα στο 51΄.

Στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, το ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Γαλατασαράι συνοδεύτηκε από σπουδαία ισοπαλία (2-2) των Τούρκων στη χώρα του Ιταλού τεχνικού, απέναντι στη Γιουβέντους.

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη και φινάλε παιχνίδι, η ομάδα της Πόλης προηγήθηκε με τον Ντρογκμπά στο 36΄. Ο Βιντάλ ισοφάρισε με πέναλτι στο 78΄ και ο Κουαλιαρέλα έβαλε μπροστά τη «βέκια σινιόρα» στο 87΄, για να κάνει το 2-2 ο Μπουλούτ στο 88΄.

Στη Μαδρίτη, τέλος, η Ρεάλ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Κοπεγχάγη, την οποία συνέτριψε 4-0 με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (21΄, 65΄) κι άλλα τόσα του Ντι Μαρία (71΄,90΄+).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις