Στον ανακριτή ο Ν. Μιχαλολιάκος

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 19:00
UPD:03/10/2013 00:18
REUTERS/Costas Baltas
Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, οδηγήθηκε στον ανακριτή γύρω στις 19.30.
A- A A+

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε γύρω στις 19.30 ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής μετήχθη στα δικαστήρια της Ευελεπίδων και εισήλθε στο κτήριο 6 από την πίσω πόρτα.

Ο ίδιος δεν έκανε καμία δήλωση ωστόσο υποστηρικτές του κόμματος, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια, φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, μεταξύ των οποίων «Άκου αρχηγέ, άκου το καλά, ξευτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά», αλλά και «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα σας ξεκίνησε το '73».

NAFTEMPORIKI.GR

Αρχικά είχε προγραμματιστεί ο Ν. Μιχαλολιάκος να οδηγηθεί από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων το μεσημέρι, όμως τελικά η μεταγωγή του μετατέθηκε γι’ αργότερα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απολογίες πέντε άλλων συλληφθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο Ν. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ως ο απόλυτος ηγέτης της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τόσο του πολιτικού όσο και του στρατιωτικού μέρους της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης, αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της Χ.Α. είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η Χ.Α. είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλοι πέντε συλληφθέντες, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ανακριτών θα απολογηθούν μετά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το μεσημέρι κατόπιν απόφασης ανακριτών και εισαγγελέων οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 10 ώρα, θα πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του συλληφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Επίσης αύριο, στις 11 το πρωί, ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη φυλακή θα οδηγηθεί και η 39χρονη ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια και φέρεται να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛΑΣ,  στο σπίτι της είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων: ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, καπνογόνα , μαχαίρια και κροτίδες.

Ελεύθεροι άλλοι τέσσερις, οι τρεις με όρους

Λίγο ώρα αργότερα, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σε τρεις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή Γιάννη Λαγού αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Το μεσημέρι είχαν αφεθεί ελεύθερα άλλα τέσσερα άτομα που αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία. Σε όλους όμως επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Μεταξύ αυτών είναι και πρόσωπο που, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύλληψη μέλους της ΧΑ για συνεργασία με τον πρώην διοικητή στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα

Μία 50χρονη, μέλος της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η 50χρονη αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση, για την οποία συνελήφθη τη Δευτέρα ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα ενώ αναζητείται ακόμη ο τέταρτος από τους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση και συγκεκριμένα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα συνελήφθη ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του αξιωματικού στην Αθήνα και τα Γιάννενα βρέθηκαν όπλα (πιστόλια, περίστροφα, αεροβόλα, κυνηγετικά όπλα), χρήματα (συνολικά 23.200 ευρώ), 36 κινητά τηλέφωνα και άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 52χρονος υπηρετούσε ως διοικητής του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή