Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος - Προφυλακίζεται ο Λαγός

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 10:51
UPD:15:58
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης (αριστερά), Γιάννης Λαγός (κέντρο) και Νίκος Μίχος κατά την αποχώρησή τους από τα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

A- A A+

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός, όπως αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς μετά από τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων.

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στους βουλευτές Νίκο Μίχο και Ηλία Παναγιώταρο επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Π. Σαράκης: Απόφαση-σταθμός για την ελληνική Δικαιοσύνη

Δηλώσεις του Π. Σαράκη, συνηγόρου υπεράσπισης του Η. Κασιδιάρη

Βγαίνοντας από το κτήριο των ανακριτικών γραφείων, ο Ηλίας Κασιδιάρης, πήγε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων, σπρώχνοντας οπερατέρ και κλωτσώντας φωτορεπόρτερ.

«Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν. Kαι από τον τάφο μας θα σηκωθούμε να το ξέρετε», φώναζε ο κ. Μίχος, περπατώντας προς τη ΓΑΔΑ, λίγο μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μίχος μαζί με τον κ. Παναγιώταρο φώναζαν: «Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό. Θα καταρρεύσουν όλα. Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους. Σιχαμένοι, ανθρωπάκια του Μπόμπολα. Ξεφτίλες. Δούλοι είσαστε όλοι. Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια».

Βολές από την ομάδα των βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εκτοξεύτηκαν και σε βάρος των πολιτικών: «Θα τα κατεβάσουν κι άλλο τα παντελόνια όταν έρθει η ώρα, να χαίρεστε τα γιουσουφάκια σας».

Το μεσημέρι, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος, μεταφέρθηκε με τζιπ της αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ.

NAFTEMPORIKIGR

Λίγο μετά τις 14:00 απέναντι από τα δικαστήρια έφθασαν περίπου 100 άτομα προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή και παραμένουν στο σημείο αναμένοντας τη μεταγωγή στην Ευελπίδων του Νίκου Μιχαλολιάκου.

XRYSHAYGHCOM

Η άφιξη των 3 βουλευτών στη Μεσογείων

Χρυσή Αυγή: Καταρρέει το χαλκευμένο κατηγορητήριο

«Καταρρέει το χαλκευμένο κατηγορητήριο», υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή με αφορμή την απόφαση των δικαστικών λειτουργών και συμπληρώνει ότ «γίνεται σαφές πως η ελληνική δικαιοσύνη αρνήθηκε να εκτελέσει το πολιτικό έγκλημα της κατοχικής κυβέρνησης των ξενόδουλων».

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι ο Γιάννης Λαγός «κρίθηκε προφυλακιστέος, προφανώς για πολιτικούς λόγους, καθώς σύντομα θα αποδειχθεί πως δεν έχει καμία σχέση με το σαθρό και επιστημονικής φαντασίας κατηγορητήριο».

«Η αντισυνταγματική και πέρα κάθε έννοιας δικαίου σκευωρία της κυβέρνησης καταρρέει, μπροστά στον αστραφτερό όγκο της Αλήθειας και της κοινής λογικής», συμπληρώνετα.

Τα πυρά της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνουν και τα ΜΜΕ: «Τόσο η κυβέρνηση και τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, όσο και οι επαγγελματίες ρουφιάνοι καναλιών, εφημερίδων και ραδιοφώνων, είναι υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού, τον οποίο βομβαρδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος»

H επίθεση του Κασιδιάρη σε εικονολήπτη και φωτογράφο

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ολονύχτιες απολογίες

Στις απολογίες τους οι τέσσερις βουλευτές αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστήριξαν ότι υφίστανται πολιτική δίωξη.

Πρώτος απολογήθηκε χθες, για έξι ώρες, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές».

Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι το κόμμα βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν «στο κίνημα».

Αναφέρθηκε επίσης σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Ρωτήθηκε επίσης από τους ανακριτές και το περίφημο «εγέρθητι» και απάντησε ότι ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία είχαν ταπεινώσει τη Χρυσή Αυγή. Φέρεται επίσης να επισήμανε το «οξύμωρο» να διώκεται η Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος της είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επόμενος βουλευτής, ο οποίος απολογήθηκε επί τρεις ώρες ενώπιον των δύο ανακριτών, ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον συγκατηγορούμενό του βουλευτή Γιάννη Λαγό, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν κάτι σύνηθες και στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει με όλους τους συναδέλφους του.

Απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά και ότι τον έχει δει σε δύο τρεις φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι αστείο και ότι στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με το κόμμα. Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην Χρυσή Αυγή.

Την πόρτα των ανακριτών πέρασε στη συνέχεια ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο Νίκος Μίχος, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα γύρω στις 9 το πρωί, υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκρεμούν οι απολογίες Ν. Μιχαλολιάκου και Χρ. Παππά

Εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και αύριο ο βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στον ανακριτή ο Γ. Πατέλης και άλλα επτά μέλη της Χ.Α.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν στο μεταξύ άλλα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Πατέλης, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή