Φ. Κουβέλης: Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής

Συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τις ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 15:02
UPD:22:39
EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τις Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

A- A A+

Η τελική κρίση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του δικαστηρίου και της ελληνικής δικαιοσύνης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά από συνάντηση που είχε με τις ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η νομιμότητα είναι εκείνη που μπορεί να δίνει απάντηση σε εγκληματικές πράξεις, και επιβάλλει την πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης, τόνισε.

«Από ανεξάρτητη θέση αποφάσισαν ο εισαγγελέας και οι ανακριτές τη μη προφυλάκιση των συγκεκριμένων στελεχών, βουλευτών της Χρυσής Αυγής» είπε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής.

Το ότι κάποιος δεν προφυλακίζεται δεν σημαίνει εκ προοιμίου ότι είναι είτε αθώος είτε ένοχος, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι οι έλληνες αστυνομικοί στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι δημοκρατικοί και επιτελούν τον καθήκον τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Υποστήριξα και υποστηρίζω ότι η όποια γενίκευση ή όποια ισοπέδωση για τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, προκειμένου  να τους κατατάξει αυτός ο ισοπεδωτισμός σε λογικές και σε επιλογές εκφασισμού και ναζισμού είναι λάθος» είπε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν αποστήματα, αλλά αυτά πρέπει να σπάσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή