Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης και από Μπερλουσκόνι στον Λέτα

Στροφή 180 μοιρών για την Κεντροδεξιά του «Καβαλιέρε»
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 14:43
UPD:14:44
Reuters/TONY GENTILE
A- A A+

Προς την πολιτική της επιβίωση φαίνεται ότι κινείται η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία, αφού θα την στηρίξει τελικώς και η Κεντροδεξιά, όπως δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος - πυρήνα της Κεντροδεξιάς, το οποίο έχει για επικεφαλής του το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη Γερουσία είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, δια στόματος του κεντροδεξιού γερουσιαστή Σάντρο Μπόντι είχε κάνει λόγο για «χρεοκοπημένη κυβέρνηση» η οποία έχει ως μόνο στόχο να «διαιρέσει και διασπάσει τον Λαό της Ελευθερίας» και να ταπεινώσει την παράταξη και τον ίδιο το Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με τις ψήφους, ωστόσο, 23 «ανταρτών» γερουσιαστών της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα ψήφιζαν υπέρ της σε κάθε περίπτωση και με τη στήριξη Κεντροαριστεράς και Κέντρου, η κυβέρνηση Λέτα διέθετε έτσι κι αλλιώς απόλυτη πλειοψηφία τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία.

EURONEWSGREEK

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Μπερλουσκόνι είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε μία ύστατη προσπάθεια να διατηρήσει την ενότητα του «Λαού της Ελευθερίας», τον οποίο έχει μετονομάσει, από τις 18 Σεπτεμβρίου, σε «Νέα Forza Italia».

«Θα ακούσουμε την ομιλία του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο και θα αποφασίσουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή