Λέτα: Η Ιταλία διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 11:18
UPD:13:27
Reuters/TONY GENTILE

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, μιλώντας στη Γερουσία, υπογράμμισε ότι η χώρα «βρίσκεται σε κίνδυνο που μπορεί να είναι θανάσιμος, πού εξαρτάται από ένα ναι και ένα όχι». «Σάς καλώ να δώσουμε ένα παράδειγμα συνοχής», είπε απευθυνόμενος στους γερουσιαστές.

A- A A+

«Η Ιταλία διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στη Γερουσία υπογράμμισε ότι η χώρα «βρίσκεται σε κίνδυνο που μπορεί να είναι θανάσιμος, που εξαρτάται από ένα ναι και ένα όχι». «Σάς καλώ να δώσουμε ένα παράδειγμα συνοχής», είπε απευθυνόμενος στους γερουσιαστές.

Υπό τα χειροκροτήματα μέρους των γερουσιαστών και τις αποδοκιμασίες των υποστηρικτών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο κ. Λέτα τόνισε ακόμη ότι «σε μία δημοκρατική χώρα, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να εφαρμόζονται».

Παρουσίασε παράλληλα το έργο της κυβέρνησής του και αλλά και τις προτεραιότητές της για το επόμενο διάστημα, ενώ ζήτησε να συναφθεί «ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης, που να αφορά όλα τα προβλήματα της Ιταλίας» και αυτό, διότι «η σταθερότητα, για την χώρα, παίζει τεράστιο ρόλο».

«Δεν είμαστε η κυβέρνηση των αναβολών: βοηθήσαμε ανέργους, γυναίκες, μικρούς επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού», είπε ο ιταλός πρωθυπουργός.

EURONEWSGREEK
Για τους επόμενους δώδεκα μήνες, έθεσε ως στόχους την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, τη μείωση των φόρων που βαραίνουν τον τομέα της εργασίας και τον περιορισμό των εμποδίων που δημιουργούν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της ιταλικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την ιταλική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, επισήμανε ότι τα κύρια σημεία αναφοράς θα είναι «η εργασία, η ανάπτυξη και η αλληλέγγυα διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων, όπως ζήτησε και ο πάπας Φραγκίσκος από το νησί της Λαμπεντούζα.

«Ζητάμε θάρρος και εμπιστοσύνη, για μια ψήφο στήριξης της κυβέρνησης που δεν θα είναι εναντίον κανενός», τόνισε καταλήγοντας.

EURONEWSGREEK

Σημειώνεται πως μέρος των γερουσιαστών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με χθεσινές του δηλώσεις, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να α παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρά την αντίθετη οδηγία του Καβαλιέρε.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος διάσπασης της «νέας Φόρτσα Ιτάλια». «Εγώ δεν πεθαίνω ούτε όταν με μαχαιρώνουν », δήλωσε, με νόημα, σήμερα το πρωί, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πριν από λίγο, όμως, συμπλήρωσε ότι «η τελική στάση του κόμματός του δεν έχει ακόμη καθοριστεί οριστικά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή