Αττική: Φορολογικές παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 21:51
UPD:21:59
ΑΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών σε εργαστήριο παρασκευής τροφίμων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Παραβάσεις σχετικές με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών και με τη μη ορθή τήρηση ή θεώρηση των προβλεπόμενων βιβλίων, διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις της Αττικής.

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις εξής περιπτώσεις:

-Σε εργαστήριο παρασκευής τροφίμων, μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών

-Σε κυλικείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η μη υποβολή δήλωσης έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης στην αρμόδια ΔΟΥ, η μη θεώρηση και μη τήρηση βιβλίων και στοιχείων και η μη χρήση φορολογικού μηχανισμού για την έκδοση αποδείξεων

-Σε κατάστημα καφέ – σνακ – μπαρ, η μη έκδοση έξι αποδείξεων λιανικών συναλλαγών

-Σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση δύο ατόμων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στο ΕΒΚΝΠ.

-Σε οβελιστήριο, η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ θα ενημερωθούν και οι κατά τόπους ΔΟΥ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή