Νέες περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων και ανασφάλιστης εργασίας

Έλεγχοι σε Ρόδο, Κω και Σύμη
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 18:37
UPD:18:48
ICON PRESS /ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Σε 13 από τα καταστήματα δεν είχαν εκδοθεί συνολικά 53 αποδείξεις λιανικής πώλησης διαφόρων χρηματικών ποσών.

A- A A+

Νέες παραβάσεις τις φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπίστωσαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της οικονομικής αστυνομίας και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, σε νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, το τριήμερο από τις 31.08 έως 02.09, ελέγχθηκαν 43 καταστήματα και επιχειρήσεις σε Ρόδου, Κω και Σύμης και σε 18 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η εργασία τεσσάρων ανασφάλιστων ατόμων, ενώ σε 13 από τα καταστήματα δεν είχαν εκδοθεί συνολικά 53 αποδείξεις λιανικής πώλησης διαφόρων χρηματικών ποσών.

Επιπλέον, σε σνακ – μπαρ στην Κω διαπιστώθηκε ότι σε 614 περιπτώσεις είχαν εκδοθεί ανακριβώς αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, ως προς τον συντελεστή Φ.Π.Α.

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων ή της σφράγισης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως στον αριθμό 11012 και στο e-mail [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή