ΣΕΒΕ: Η μεταποίηση να τεθεί στο επίκεντρο της ανάπτυξης

Μόνο η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της μεταποίησης υποστηρίζει ο ΣΕΒΕ
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 18:33
UPD:18:50
MOTION TEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΨΑΝΗ

Μεταξύ του προέδρου του ΣΒΒΕ και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα (φωτογραφία αρχείου), συζητήθηκε επίσης η θεσμοθέτηση της βιομηχανικής συγκέντρωσης του λακκώματος σε πραγματικό Βιομηχανικό Πάρκο.

A- A A+

Την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Α..Σαββάκης υποστήριξε πως η περιφέρεια πραγματοποιεί πάνω από το 22% των εξαγωγών της χώρας, καθώς ακόμη και τα γεωργικά προϊόντα και οι πρώτες ύλες ενέχουν οπωσδήποτε κάποιο ποσοστό μεταποίησης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ τόνισε πως με την ανεργία να ανέρχεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο 30,1%, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα, μόνο η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης τα επόμενα χρόνια μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη δημιουργία πραγματικής ανάπτυξης.

Η διοίκηση του ΣΒΒΕ παρέδωσε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας υπόμνημα με προτεινόμενες δράσεις βιομηχανικής πολιτικής και ενίσχυσης της μεταποίησης για τη συμπερίληψή τους στο σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ της Περιφέρειας.

Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν η θεσμοθέτηση της βιομηχανικής συγκέντρωσης του λακκώματος σε πραγματικό Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) και η ολοκλήρωση της σύνδεσης της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης με την Εθνική Οδό Κατερίνης και την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνας, Έδεσσας και Φλώρινας.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή