Δ.Παπαδημούλης: Άμεση σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εγκληματικό λάθος την εξίσωση με τη Χρυσή Αυγή
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 15:11
UPD:15:15
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε πλήρη εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

A- A A+

«Δεν θα παρασυρθούμε, αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης μας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ιστορικό εγκληματικό λάθος την εξίσωση με τη Χρυσή Αυγή και ζητώντας σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων της βουλής, λόγω νομικών και πολιτικών ερωτημάτων που προκύπτουν από τις εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του στον Alpha 989, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε σε αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι όποιος εξισώνει τη «ναζιστική συμμορία» με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ζημιά στη δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε σημαντική νίκη την ποινική εξάρθρωση της «συμμορίας»:  «Το ζητάγαμε χρόνια,  προκαλεί ικανοποίηση. Ο κ. Δένδιας έκανε αυτά που του λέγαμε εδώ και χρόνια. Θα λέγαμε πως έκανε το αυτονόητο για το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν έκανε σωστά τη δουλειά του» δήλωσε, τονίζοντας ότι σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να ενταθεί η πλήρης απομόνωση και απαξίωση του φασιστικού φαινομένου.

Αναφερόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είπε ότι θα αντιμετωπίζονται όπως και πριν, με απόλυτη ηθικο-πολιτική απομόνωση. «Μέχρι τώρα υπήρξε ανοχή και ατιμωρησία που οδήγησε σε κλιμάκωση» συμπλήρωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και άλλων τομέων των διωκτικών αρχών.

Πέρα από την άμεση σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε  και πλήρη εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της βουλής. Κλείνοντας, διευκρίνισε ότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, ότι διώκονται πράξεις και όχι ιδέες, καθώς οι ιδέες, όσο απεχθείς κι αν είναι, διώκονται με μάχη ιδεών.

«Οι πράξεις ως σήμερα δεν διώκονταν επειδή δεν υπήρχε πολιτική βούληση» είπε σχετικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή