Υεμένη: Ένοπλοι κατέλαβαν βάση του στρατού

Στο φόντο η Αλ Κάιντα;
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 14:45
UPD:16:39
EPA/YAHYA ARHAB

Στη φωτογραφία (αρχείου), άνδρας του στρατού της Υμένης.

A- A A+

Τουλάχιστον τρεις στρατιώτες της Υεμένης σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα όταν ομάδα ενόπλων, οι οποίοι πιστεύεται ότι ανήκουν στην Αλ Κάιντα και οι οποίοι φορούσαν στολές ανδρών των υπηρεσιών ασφάλειας επιτέθηκαν και πήραν τον έλεγχο βάσης του στρατού στην νοτιοανατολική πόλη Αλ Μουκάλα, δήλωσε αξιωματούχος του στρατού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεκάδες μαχητές έκαναν έφοδο στο αρχηγείο της 2ης Μεραρχίας του στρατού της Υεμένης στην πόλη και αιχμαλώτισαν κάποια μέλη του στρατιωτικού προσωπικού.

«(Οι μαχητές) προκάλεσαν σύγχυση γιατί οι στρατιώτες στη βάση πίστεψαν ότι δεχόντουσαν επίθεση από μέλη της υπηρεσίας κεντρικής ασφάλειας», σημείωσε.

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στην βάση αφού ανατίναξαν αυτοκίνητο το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά μπροστά από την είσοδό της, δήλωσαν παράλληλα άλλες στρατιωτικές πηγές.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι άκουσε αρκετές μεγάλες εκρήξεις και ότι ο στρατός απέκλεισε την περιοχή που οδηγεί στην στρατιωτική βάση.

Οι αρχές της Υεμένης μάχονται κατά μιας από τις πλέον ενεργές πτέρυγες της Αλ Κάιντα, η οποία είναι γνωστή ως Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (AQAP) και η οποία έχει κάνει μια σειρά από αποτυχημένες απόπειρες επίθεσης σε αμερικανικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ύποπτοι ως μαχητές της Αλ Κάιντα σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικούς της Υεμένης σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν στο νότιο τμήμα της χώρας, τις οποίες αξιωματούχοι χαρακτήρισαν ως τις πιο φονικές του τελευταίου ενός και πλέον έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή