Τουλάχιστον 56 νεκροί από τις δύο επιθέσεις στην Υεμένη

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 11:44
UPD:17:27
EPA/YAHYA ARHAB

Στρατιώτες από την Υεμένη έπειτα από τις επιθέσεις. Οι αρχές θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP).

A- A A+

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι -στρατιώτες και αστυνομικοί- έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με τοπική πηγή ασφαλείας.

Νωρίς το πρωί, στρατόπεδο των δυνάμεων ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Μαϊφάα, στην νότια επαρχία Σάμπουα, έγινε στόχος επίθεση ενόπλων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 αστυνομικοί.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι ένοπλοι έκλεψαν τα οχήματα που ανήκαν στις δυνάμεις ασφαλείας και διέφυγαν με αυτά.

Σε άλλη επίθεση που σημειώθηκε ταυτόχρονα επίσης στην επαρχία Σάμπουα, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 στρατιώτες. Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε στρατόπεδο στην πόλη αλ Νασάμα της Σάμπουα, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι «στρατιώτες κρατούνται» από τους δράστες των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν εναντίον θέσεων του στρατού στην περιοχή αυτή.

EURONEWSGREEK

Οι αρχές θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ανέφερε η ίδια πηγή.

THEGUARDIAN

Το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που ο οδηγός του περνούσε την πύλη εισόδου του στρατοπέδου κι ενώ εκεί ήταν συγκεντρωμένοι στρατιώτες. Το άλλο βρισκόταν ήδη μέσα στο στρατόπεδο όταν εξερράγη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή