Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησε το ταξίδι της Φλόγας

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 15:26
UPD:16:20
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».

A- A A+

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπουδαία διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη τον ερχόμενο Φεβρουάριο ξεκίνησε (σε 131 ημέρες ανοίγει η «αυλαία»), όπως και η λαμπαδηδρομία που θα περάσει σήμερα από την Αρχαία Ηλιδα, τον Πύργο, την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.
Η τελετή ήταν εξαιρετική και μεταδόθηκε στα μεγαλύτερα κανάλια της υφηλίου, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους τηλεθεατές που την παρακολούθησαν. 

EURONEWSGREEK

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ειδικά σήμερα εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία, αισθανόμαστε την ανάσα της ιστορίας του πολιτισμού. Όμως νιώθουμε και ευθύνη για το μέλλον όλων όσων αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε σχέση με τον πολιτισμό και τις αξίες. Στη φλόγα που άναψε σήμερα από τον ελληνικό ήλιο οφείλεται ο σημερινός ειρηνικός εορτασμός. Οι δάδες θα τη μεταφέρουν στο Ολυμπιακό μέλλον. Έτσι η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα είναι ο αγγελιοφόρος των Ολυμπιακών Αξιών της υπεροχής, της φιλίας και του σεβασμού χωρίς διακρίσεις. Τους επόμενους μήνες αυτό το μήνυμα θα φτάσει και θα εμπνεύσει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο σκοπός και το αποκορύφωμα αυτού του ταξιδιού θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο στις 7 Φεβρουαρίου 2014. Εκεί η Ολυμπιακή Φλόγα θα υπενθυμίσει σε όλους τους αθλητές, μετέχοντες και θεατές αυτές τις Ολυμπιακές αξίες.»

RT
Ο 18χρονος Έλληνας πρωταθλητής του σκι, Γιάννης Αντωνίου, ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ενώ τη...σκυτάλη πήρε ο σταρ του χόκεϊ στον πάγο, Άλεξ Οβέτσκιν που αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών, καλύπτοντας 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας, ενώ στα πλάνα των διοργανωτών είναι ταξιδέψει η Φλόγα και στο διάστημα!
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις