Επιτυχής η επίσημη πρόβα της τελετής αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 15:13
UPD:16:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη (Α) δίνει την Ολυμπιακή Δάδα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Γιάννη Αντωνίου (Δ), κατά τη διάρκεια της πρόβας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι της Ρωσίας το 2014.

A- A A+

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αρχαία Ολυμπία η επίσημη πρόβα για την τελετή Αφής της Φλόγας στο ναό της Ήρας, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».

Ο ήλιος, που από το πρωί ζέσταινε με τις ακτίνες του το χώρο, άναψε τη δάδα που κρατούσε στα χέρια της η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, με πλήθος κόσμου να ξεσπά σε χειροκροτήματα, καθώς η επίσημη πρόβα είναι παραδοσιακά ανοιχτή για το κοινό.

Η τελετή Αφής της Φλόγας θα γίνει αύριο στις 12:00, παρουσία του νέου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, που βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και θα ακολουθήσει το τελετουργικό με τις ιέρειες που δημιούργησε η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου.

Στη συνέχεια η πρωθιέρεια θα παραδώσει τη Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, Γιάννη Αντωνίου, για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους.

Το φως θα παραδοθεί στη ρωσική αντιπροσωπεία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Παναθηναϊκό στάδιο, σε τελετή στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις