Στην Ευελπίδων η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 19:05
UPD:29/09/2013 00:48
A- A A+

Με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάλου και των βουλευτών Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου, Ν. Μίχου και Γ. Λαγού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κτήριο 16 και προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.

Μπαίνοντας στο κτήριο ο Ν. Μιχαλολιάκος φώναξε «Ζήτω η Χρυσή Αυγή», ενώ αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του που περίμενε μαζί με την σύζυγό του έξω από την Εισαγγελία.

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αντικρύζοντας τους δημοσιογράφους ο Ηλ. Παναγιώταρος φώναξε: «Το βράδυ θα φάτε μνημόνιο», ενώ ο Ηλ. Κασιδιάρης φώναξε «Δεν θα λυγίσουμε ποτέ» και ο Ν. Μίχος «Είμαστε περήφανοι αγωνιστές».

Η σύζυγος του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του Ουρανία και οι δικηγόροι τους χειροκρότησαν τους συλληφθέντες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
EURONEWSGREEK
REUTERS

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οι πέντε θα οδηγηθούν ενώπιον του τακτικού ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν. 

Στις 21:30 μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια και οι υπόλοιποι συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για 13 στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας και δύο αστυνομικούς, μία ανθυπαστυνόμο και έναν ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι το σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), τέσσερα μαχαίρια - πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δύο χατζάρες, 20 φυσιγγία πολεμικού τυφεκίου G-3, τέσσερακαπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Αστυνομικοί μεταφέρουν από τη ΓΑΔΑ στην εισαγγελία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τρεις κούτες με στοιχεία της δικογραφίας.

Αμέσως μετά την μεταγωγή των συλληφθέντων, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας στην Ευελπίδων και η ογκώδης δικογραφία για την υπόθεση.

Έξω από τα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 150 οπαδοί της Χρυσής Αυγής, καθώς και βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι επεφήμησαν τους προσαχθέντες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ELLINIKIASTYNOMIA

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη σύλληψη του βουλευτή Χρήστου Παππά και των υπολοίπων 11 ατόμων που διαφεύγουν.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή