Εντολή για επέκταση της έρευνας για Χρυσή Αυγή

«Αυτή είναι μόνο η αρχή»
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 14:42
UPD:16:27
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να είναι ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το 1987 μέχρι σήμερα», ενώ η οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip»).

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, "γνώριζε, συντόνιζε, οργάνωνε τα πάντα σε μία οργάνωση που είχε συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση."

Ο κ. Βουρλιώτης θεωρεί πως υπαρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης»  είναι ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς, ενώ κατονομάζει ως καθοδηγητές τους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πόρισμα, "κάτω από αυτούς τους «επικεφαλής» λειτουργούσαν πυρήνες δράσης οι οποίοι προέβαιναν στις αναγκαίες δράσεις".

Οπως επισημαίνουν οι Αρχές, "το διευθυντήριο" αποφάσιζε, ο σκληρός πυρήνας  κατέβαζε τις εντολές στους πυρηνάρχες και αυτοί οργάνωναν τις δράσεις. Μεταξύ των επιθέσεων που περιγράφονται στις δικογραφίες, είναι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και του Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα καθώς και μια δολοφονία στο Βόλο, αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονιών και βαριές σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δίνει εντολή να γίνει σε βάθος η έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς όπως ερμηνεύουν δικαστικές πηγές «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του, δίνει εντολή, να ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα, καθώς και η διάπραξη άλλων αδικημάτων, όπως αυτά για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκβίαση,  επειδή υπάρχουν ενδείξεις ύποπτης χρηματοδότησης στα μέλη της Χ.Α , όπως και συνεργασία μελών του κόμματος με ανθρώπους της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα, δέκα εισαγγελείς συμμετέχουν σε κατ΄ οίκον έρευνες των συλληφθέντων.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή